Copywriter i Nyköping

By admin, november 29, 2014

Som copywriter arbetar jag med företag och offentliga verksamheter i Nyköping och Oxelösund, men också i Katrineholm, Eskilstuna, Stockholmsområdet och med sedan länge inarbetade kontakter i Värmland.

Exakt vad är en copywriter?

En copywriter skriver texter och hittar historier som får människor att vilja veta mer. En copywriter berättar inte allt, utan låter dig som läsare hela tiden känna att du är viktig och delaktig. Det blir ingen text utan dig. Ingen kommunikation. Du fyller i med det du vet, och det känns bra, för det känns inte som att du blir påtvingad något.

Det är därför min devis alltid har varit att ”Jag skriver inte vad du vill säga, utan vad dina kunder vill läsa.” Med företagsnamnet Trotsig har jag alltid behövt berätta lite om min attityd. Jag gör inte alltid exakt vad du ber om – men jag berättar förstås alltid vad jag vill göra, och ger dig en tydlig prisuppgift och en bild av resultatet, att ta ställning till, innan vi börjar jobba. Jag hjälper dig genom att vara rösten utifrån, som talar för hur din verksamhet kan uppfattas och nå fram till andra.

Som jag tolkar det här innebär det att en copywriter bara ska skriva texter för verksamheter som han eller hon tror på. Man måste kunna vara ärlig. Man måste arbeta med företag som vill utvecklas och stå för bra produkter. För det är bara då budskapet blir helt. Och produkter och tjänster blir sålda, relationer byggs, samarbeten blir långsiktiga och lönsamma.

Alla typer av skrivande uppdrag

Jag tar på mig alla typer av skrivande uppdrag. Som copywriter arbetar jag gärna med inbjudningar, annonser för tidskrifter, tidningar och webb, och förstås också med trycksaker såsom produkt- och företagspresentationer. Att jag gärna gör webbsidor och hjälper till så att de hittas och konverterar bra har du säkert läst på andra tjänstesidor.

Jag kan också tänka mig att göra skrivande reportage om saker jag gillar och är insatt i. Helst skriver jag reklam och företagskommunikation som har en tydlig avsändare och ett tydligt syfte – att sälja eller skapa relationer. Det kan vara opartiska, faktabaserade texter som pressmeddelanden, men inte texter som låtsas ha ett mer journalistiskt uppdrag. Inom vissa områden finns det alltså uppdrag som jag gärna bollar över till en kollega som hellre jobbar utifrån dessa förutsättningar. Men ren textgranskning eller korrekturläsning kan jag förstås göra för det mesta. Och jag älskar böcker, både skönlitterära och fakta.

 

Lite om vad jag har gjort

Jag har arbetat som copywriter sedan 1999, först på reklambyrån Set Communication i Arvika, och sedan inom egen verksamhet. Några av mina kunder har varit Agrol, ALMI Företagspartner, BESQAB, Centrum för lättläst, Gällöfsta läroriket, Väg 223, Åsö Konfektyr, Tubman, Electrolux CR och Carrier Refrigeration, Volvo Construction Equipment, Westra Wermlands Sparbank, Magnor Glassverk, Arvika Bostad, Arvika Näringslivscentrum, Säffle kommun, Westbaltic Components och Norma Ammunition. Jag har också föreläst och arbetat en del med textmanus, bland annat för serietidningen Bamse.

 

Finns det fler som arbetar som copywriter i Nyköping?

Visst finns det fler som arbetar som copywriter i Nyköping, och några av dem har jag samarbetat med. Du kan kontakta mig för att få tips om ytterligare personer att anlita, både för reklam- och kommunikationsuppdrag och för reportage eller textuppdatering eller textbearbetning. Under våren 2015 kommer jag att arbeta i ett långsiktigt uppdrag på en marknadsavdelning, så då kommer jag att vara duktig på att tipsa vidare till andra. Hör gärna av dig!

 

 

 

What do you think?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *