Om Trotsig

manifest4

På språng i mer än 13 år …

När jag startade min verksamhet som copywriter och projektledare, år 2001, visste jag att det var så här jag ville arbeta. Jag gjorde det jag ville, tog alltid de uppdrag som jag trodde på. Jag stod för perspektivet utifrån – ställde alltid frågan Vad tänker kundens kunder? Jag arbetade för att vi skulle göra allt vi kunde för att nå fram på ett intressant och ärligt sätt till dem.

Jag arbetade utifrån Trotsig manifest, som jag såg över och uppdaterade varje år. Trotsig handlar om att bidra. Att trotsa vardag och försiktighet, för att skapa utveckling och mening.

Under åren har jag tagit på mig flera längre uppdrag som kommunikatör, alltid för verksamheter som jag gillar och tror på. Jag har också arbetat i en anställning på en reklam- och kommunikationsbyrå, men är nu tillbaka i egen verksamhet igen.

 

Företagets historia: Tre stadier av trotsig

Copywriter och projektledare 2001-2004

shoes310x240

Företaget startade med namnet Trotsig Text år 2001. En copywriterbyrå i nära samarbete med reklambyråerna Tinget Marknadskommunikation i Nyköping och Set Communication i Arvika.

Kunderna var industri med intressanta business-to-businessrelationer, men också kommuner samt tjänste- och utbildningsföretag. Jag började projektleda marknadsföringsuppdrag, bland annat för ALMI Företagspartner. Under samma tid utbildade jag fler personer till yrkesrollen som copywriter, och anställde Elin Eriksson som kunde hjälpa mig i många uppdrag. Jag arbetade ofta som copyn-kan-komma, reste ut och gjorde jobbet på plats hos mina kunder och samarbetspartners.

 

Copywriter, projektledare och föreläsare 2005-2010

Linda_pa_sprang

Några år senare började jag undervisa på allvar. Det började med Visuell kommunikation, en kvalificerad yrkeshögskoleutbildning för personer som skulle bli grafiska formgivare och projektledare inom reklam och kommunikation. Snart fick jag uppdrag på fler utbildningar, i ämnen som marknadsföring och entreprenörskap. Kurser och workshops för företag utvecklades parallellt, bland annat inom företagsprofilering och sociala medier. Plötsligt hade jag 180 vuxenstuderande under en termin, utöver copywriteruppdragen. Under samma tid hade jag börjat hjälpa andra med textcoachning för böcker. Dessutom skrev jag seriemanus på betalda uppdrag för tidningen Bamse. Det var roligt, men det blev lite för mycket. Jag strukturerade om och drog ner på utbildningen.

Copywriter och kommunikatör 2010-2014

Om du har mött mig under de senaste åren har du säkert träffat mig i samarbete med andra frilansare. Under de åren lämnade jag också över en hel del av mina uppdrag till kollegor och sökte mig till mer långsiktiga projekt.

Yrkesrollen kommunikatör växte starkt och den dubbelriktade kommunikationen tog en mer framträdande position i företag och offentliga organisationer. Jag gillade att arbeta med nära kontakt till företagens ledning och planering. Min vana att snabbt skapa mig en bild av företags marknader och lära mig deras kultur var till fördel, och jag tog ofta med mig datorn för att sitta hos dem jag arbetade tillsammans med.

Nu skriver jag historien vidare på andra sätt. Under en tid satt jag på en lokal reklambyrå, men nu laddar jag om, och kan ingå i flera olika konstellationer och projekt. Jag är fortfarande mycket aktiv och ser hela tiden till att vara till god nytta för kunder och samarbetspartners. Läs mer om vad jag gör under Tjänster.

 

What do you think?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *