Hannover Messe 2015

Hannovermässan 2015

By admin, maj 2, 2015

I min roll som skribent och mässansvarig på Leine & Linde i Strängnäs hade jag nöjet att få besöka Hannover Messe, som är världens största industrimässa, i april i år.

Vi tittade förstås på kunder och andra tillverkare av pulsgivare, som används inom bland annat processindustri, kranar och vindkraftverk, för mätning av position och hastighet, men vi såg också mycket mer i Hannovers 27 mässhallar. Det var en vitamininjektion och en upplevelse.

Här är några bilder från Hannover 2015:

lampor

Jag kunde nörda in mig lika mycket på monterdesign, materialval och trycksaker, som på intressanta produktapplikationer. Här är en monter där jag gillade lamporna – och att de generöst lägger ut produkter att lyfta och känna på. Generellt sett märktes det att produktexempel och modeller med demonstrationer väckte intresse från besökare.

3D bodyscan

3D bodyscan med modeller som 3d-printades direkt på plats väckte så klart en del uppmärksamhet. Dock tar det fortfarande ganska lång tid att skriva ut en människofigur, så jag kände inte för att ställa mig i kö.

3D färgskrivare Hannover

Det har också kommit utmärkta 3d-skrivare i fullfärg. Jag ställde mig inte i kö för skanning här heller.

robot1 copy

Den fina roboten från InfoSys som följde besökarna på sin segway hade jag däremot gärna tagit med hem.

ABB YuMi

ABB:s YuMi, som jag för övrigt tycker är det absolut bästa robotnamn jag har hört, var rolig att se. Vi fick också se prov på hur den arbetade. ”The world’s first truly collaborative dual arm robot”, skriver ABB.

Siemens Hannover 2015

Siemens hade en imponerande monter, med många innovationer och nyheter.

Siemens map

Den var så stor att de fick sätta upp skyltar med en egen Booth map för att man skulle hitta till allt. Längst ned fanns en fantastisk glob och en Maserati, som visades i genomskärning med hjälp av en mobil skärm framför bilen. Allt var så högteknologiskt att jag inte ens vågade fotografera.

Drive-CLIiQ

Titta, där var ju vi med på leverantörslistan – för Siemens DRIVE-CLiQ. Kul att se sin egen logotyp.

human machine interface

Mycket handlade om Industri 4.0 och en del också om gränssnittet mellan människa och maskin. Flera hallar var också dedikerade till vindkraft, tanksystem för eldrivna bilar och andra miljöutvecklande innovationer.

IMG_2451

Dessutom var det ju himla skönt att solen sken, det var 25 grader varmt och körsbären blommade.

L Hannover

Jag har nu varit på Leine & Linde i tre månader, halva min avtalstid som inhyrd genom Academic Work. Har lite dåligt samvete för att jag uppdaterar bloggen så sällan, men jag kan ju säga att jag trivs i alla fall. Det är liksom ingen osanning att säga att det känns som att tiden går fort …

 

What do you think?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *