UNHCR_tält

Vinter 2016

By admin, januari 15, 2016

Årets julklapp, utan att skickas ut till kunder eller vänner, blev pengagåvor till UNHCR och UNICEF. Ett tält som skyddar en familj på flykt, skolmöjligheter för barn, filtar och rent vatten. En bunt gåvocertifikat ramlade in i brevlådan efter nyårshelgen, jag hade inte riktigt insett att jag beställde dem i tryckt form.

~

Många människor är på flykt. Alla kan vi göra något, säger Musikhjälpen på radio och sjunger Mauro Scocco. Själv gör jag inte så mycket som jag skulle vilja, jag jobbar på, har influensa, träffar familj och försöker hinna med barn och hus, har börjat avveckla ett av mina två företag. Det är inte synd om mig, jag har det jättebra, och jag är tacksam.

Tack för den här tiden!

Företaget Trotsig har haft många fina år sedan starten 2001 och jag är så tacksam för alla mina kunder, vänner och samarbetspartners som har gjort mitt egenföretagande roligt och möjligt. Företaget Trotsig kommer att läggas ner, men den här webbplatsen kommer att finnas kvar ett tag till. Företaget Centralplan Design och Kommunikation AB, som jag startade under hösten 2014 då planerna drogs upp för ett spännande och roligt designkollektiv, kommer att finnas kvar, men det har inte fått någon egen webbsida och har ganska liten verksamhet.

Presentationen jag har skrivit på LinkedIn om Centralplan gäller fortfarande:

Centralplan is a freelance collective, started in Nyköping October 29th, 2014. Centralplan design och kommunikation AB is now a part time business and will be the creative playground for developing writing, communication, design, web and illustration services. For the latter parts I hire people, when the mood and the contractors are right.

Funderar dock på att byta namn på Centralplan-verksamheten. Tanken med planen som det centrala, som förenade oss alla som jobbade tillsammans, är inte lika tydlig när vi jobbar på olika håll och med olika saker. Det är ju ganska precis tvärtom just nu. Planlöst, organiskt här-och-där-växande, eller i träda.

Mig hittar du numera enklast på Facebook, som privatperson, och som anställd på Leine & Linde.

För aktiebolaget kommer kanske en ny webbplats en vacker dag. Jag är även delaktig i projektet Letraspace, samt en del annat skrivande, som jag kanske berättar mer om senare.

Migrera idéer och verksamheter

År 2016 är en tid då jag förflyttar mina idéer ut till annan mark. Det är ingen flykt – det är för att de är färdiga med miljön inom Trotsig, och de ska ut och hitta sin egen plats i ett liv där jag arbetar heltid med annat.

Det är naturligtvis något helt annat för människor, som tvingas byta värld på grund av fara för sina liv, krig, naturkatastrofer, fattigdom, svält, politisk och religiös ofrihet eller en kombination av skäl som jag är alltför priviligierad för att ens veta om. Och många gånger ännu värre för de människor som blir fast och inte kommer någon vart, trots att de har samma grundläggande mänskliga rättigheter till ett bättre liv.

Så även om jag vill skriva ett företagsinlägg om hur jag migrerar idéer och verksamhet till mitt aktiebolag ligger mina tankar någon annanstans just nu.

Det handlar om att se människor!

Det är så världen går framåt. Och världen behöver gå framåt. Se människor får bli mitt nyårslöfte inför 2016. Sedan får vi se vad som händer med företag och idéer i andra hand. Kram!

UNHCR_gift_certificate

What do you think?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *