Live and let love

Regnbågsinlägg

By admin, februari 11, 2014

rainbowfield

Regnbåge för ömsesidig förståelse

Säkert missade du inte Googles markering, med hela logotypen regnbågsfärgad? Regnbågen står för stolthet. Mångfald. Inkluderande och erkännande av homosexuella, bisexuella och transpersoner. Respekt för medmänniskor och tolerans.

”Att få utöva idrott är en mänsklig rättighet. Alla människor ska ha möjlighet att utöva idrott, utan någon form av diskriminering och i den olympiska andan, som förutsätter ömsesidig förståelse, vänskap, solidaritet och rättvist spel”, skriver Google.

Värmlands Folkblad byter också logotyp under spelen. De skriver:

”Vi vill också protestera mot hur ryska myndigheter förföljer homosexuella. Vi gör det genom att använda hbtq-rörelsens regnbågsflagga.Så länge OS pågår kommer VF-loggan att gå i regnbågens vackra och toleranta färger. Vi ställer upp för de mänskliga rättigheterna och alla människors lika värde.”

Jag tror att det kommer att bli fler. Gör det någon skillnad? Ingen blir väl personligt påverkad av vad en person eller ett företag säger i sociala medier? Det är som med like-debatten – man kan inte betala med likes. Nä, det är sant. Men det är ändå inte fel att uttrycka var man står. Att tänka på hur man agerar. Att säga ifrån när man kommer i direkt kontakt med någon som behöver öppna sina ögon lite till. Det kommer jag att fortsätta göra, och därför är Trotsigs logotyp regnbågsfärgad under de olympiska spelen 2014.

Och klippet Live and let love som spelades in i Stockholm, där ryska nationalsången får en större och bättre betydelse, har nu setts av över 500 000 personer.

What do you think?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *