tagresa

Gott nytt 2015!

By admin, december 30, 2014

Huj, vad 2014 svischade förbi. Det är väl ingen nyhet, kanske, tiden går fort i slutet av varje år. Men i år blev det faktiskt mer än vanligt, eftersom jag behöver hinna klart så mycket jag kan av mina uppdrag, då jag går in i en anställning som inhyrd under våren 2015.

Den 19 januari börjar jag jobba som skribent på företaget Leine och Linde i Strängnäs, som inhyrd via rekryteringsföretaget Academic Work. Jag kommer att finnas på deras marknadsavdelning och ägna mig åt såväl tekniska texter som texter för marknadskommunikation och webb. Det är så klart ett jätteroligt uppdrag för mig, som har haft industriell marknadsföring som min huvudinriktning och gillar att arbeta med en internationell marknad. Nu får jag fokusera på hela behovet hos ett företag, inifrån och ut, med helhetssyn. Dessutom har de, när jag har träffat dem, verkat så himla trevliga.

Mitt företag finns kvar – det är ju lite typiskt att saker dyker upp när man just har startat aktiebolag och Google-certifierat sig och byggt upp nya kontakter. Men det finns ju fördelar med aktiebolag, också. De kan till exempel finnas kvar, och fungera parallellt, särskilt om man timanställer någon vid behov. Och det senare är ju lättare, nu när företaget har kontrakt på lokal och arbetar tillsammans med kollegor i nätverk. Centralplan designkollektiv lever vidare, med andra ord. Själv blir jag mer av en deltidsmedlem i kollektivet än vad jag hade tänkt, men jag får vara med på mycket av det roliga: kvällsevent, kreativ utveckling, marknadsföring och inspiration.

Och de uppdrag jag håller på med – webbplatser för flera företag, AdWords, foldermaterial, textgranskning, pressutskick, monterbygget till Formex, återkommande annonsöversyn med rubriksättning samt undervisning – har jag nu hittat olika sätt att lösa, men en hel del bygger förstås på att jag hinner göra klart grunderna före jag går in i min anställning. Därför är det bråttom, bråttom, bråttom. Men roligt!

År 2014 har varit ett år med många nya och intressanta bekantskaper, som jag ser fram emot att fördjupa, trots att jag kommer att tillbringa en hel del tid på resande fot till mitt nya jobb. År 2015 ska bli ett spännande år! Ett år att fortsätta lära, leva, utvecklas, förändras och förändra det som finns omkring mig.

Eller, för att låna några ord från författaren Neil Gaimans nyårsönskning:

”I hope that in this year to come, you make mistakes. Because if you are making mistakes, then you are making new things, trying new things, learning, living, pushing yourself, changing yourself, changing your world. You’re doing things you’ve never done before, and more importantly, you’re doing something.”

– Neil Gaiman

Ett stort tack till kunder, vänner och nya bekantskaper för ett roligt 2014. Önskar er alla ett gott nytt 2015!!

(Fotot är taget igår, genom tågfönstret på sträckan Katrineholm-Flen, när jag var på väg tillbaka hem efter jul hos föräldrar i Värmland och roligt kundmöte i Arvika. Nog såg jag många vackrare vyer under min resa, med frostfyllda träd och istäckta sjöar i femton minusgrader. Men jag gillar tallar. Jag gillar tåg. Jag gillar känslan av att det rör på sig.)

 

What do you think?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *