GooglePartnerkursOdenplan_sq

Adwords-certifiering

By admin, november 28, 2014

Hurra, jag är certifierad! Tidigare under hösten certifierade jag mig i Google Analytics, och förra veckan deltog jag i Googles fördjupningskurs och klarade certifieringen för de två stegen i Google AdWords Search.

Kan verkligen rekommendera kursdagarna i Stockholm! Om du registrerar dig för att gå med i Google Partners får du e-post om när kurserna ges. Kurserna är gratis, men man måste anmäla sig snabbt för att få plats. Allt kursmaterial finns också att hitta via länkar på webben, när man väl är inloggad.

Grundkursen läste jag som lektioner via Google Analytics Academy. Lektionerna finns på svenska och engelska, och sammanfattas i en pdf-fil på 335 (pust!) sidor. Jag rekommenderar att man går på heldagsföreläsningen om man kan.

Certifiering

På grundkursföreläsningen hade det tydligen varit över 100 deltagare, men på fördjupningskursen var vi bara omkring 35 personer, vilket gjorde det lätt att ställa frågor och få veta mer om olika saker. Annonstexter och formulering av landningssidor är förstås det som intresserar mig mest. Det jag lärde mig mest nytt om var hur det är viktigt att tänka när det gäller olika matchningsalternativ vid inläggning av sökord, för att man ska få annonser som konverterar bra.

För fördjupning finns det två kurser att välja på – Fördjupning Adwords Search eller Fördjupning Display-nätverket. Ska gå Display-nätverket också lite senare, men nu får det räcka för ett tag. Måste ju hinna jobba med alla roliga uppdrag också!

En bra plats att börja är Analytics Academy

Här är en länk till Analytics Academy där du hittar många matnyttiga lektioner. Om du börjar, och vill diskutera innehållet, eller om du vill ha hjälp med att tänka struktur och texter för webbsidor eller digital annonsering, så  får du gärna kontakta mig. Jag kommer att vara upptagen i ett långtidsuppdrag under våren 2015, men svarar gärna på e-post och håller kontakten.

GooglePartnerkurs_Lower

What do you think?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *